Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere



Av min pote!

Av min pote!

Det er jo ikke nogen nyhed at vores kære firbenede er mere udsatte for at få skrammer eller skader på deres poter idet de ofte er i fuld firspring over forskelligt mere eller mindre hensigtsmæssigt underlag, og så "render de jo uden sko" som min datter siger. Har din hund fået et sår i poten, kan du booke en tid til undersøgelse her.

Kloskade

Den mest almindelige skade hos hundene er nok kloskaden. Typisk hænger de fast i et eller andet hvorved klokapslen bliver fixeret og hunden fortsætter. Det resulterer ofte i en skadet  og delvis afrevet klokapsel.

Ofte vil det bløde en del hvilket kan afhjælpes med isvand der får blodkarrene til at trække sig sammen. Kloen er ofte øm efter en sådan skade ( tænk på dig selv når man lige får løftet en fingernegl), og vi behandler dem ofte med smertestillende her på klinikken, samtidig med at vi fjerner den beskadige kapsel og checker at selve klobenet er intakt.

Hvis det sker en aften kan man godt vente med at besøge sin dyrlæge til næste dag, da det ikke er livstruende.

Skarpe genstande er ofte årsagen i sår i poter

En anden skade vi desværre ser ofte her i byområder er sår i poter forårsaget af glasskår og lignende. Det er rigtig "træls", at der ligger så mange skarpe genstande på gader og vej og vi ser desværre en del også mere alvorlige snitsår forårsaget af glasskår fra knuste flasker.

Typisk er sårene dybe og kræver behandling såsom oprensning, vurdering af dybere skader og de skal ofte sys. Og ved disse skader er det vigtigt at få sin hund tilset af en dyrlæge!

Fremmedlegemer

Den sidste poteskade jeg vil nævne er af den mere lumske slags, det er nemlig fremmedlegemer. Her kan der igen være tale om små glassplinter der bliver trådt op i trædepuden, eller hvis man som "pax"  der er en stor dejlig blanding af Labrador og Berner sennen, har hjulpet sin ejer i haven.

Pax var så uheldig at træde en torn op i poten, hvilket ejeren først opdagede efter et par dage da Pax kun var halt på fast underlag ( ex. fortov). Typisk ser man kun en lille knappenålshoved stor våd plet , men når man så trykker på trædepuden, så reagerer hunden prompte.  I Pax tilfælde, måtte vi bedøve ham og kunne derefter forsigtigt trække tornen ud. Dagen efter var han haltfri.

Når der, som før nævnt, er tale om glassplinter kan det være meget svært at finde disse i en trædepude, jeg kan derfor kun opfordre alle til at samle glasskår op hvis man ser dem i naturen eller på fortov og lignende. Og som hundeejer er det i hvert tilfælde  besværet værd, at ofre en hunde pose til glasskår.

Med venlig hilsen

Lars Ingemann

Del denne historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.