Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere

Watertail

Kære Brevkasse

Jeg har en ung labrador som er vild med at lege og ikke mindst svømme her om sommeren. Her i weekenden var vi ved stranden i flere timer og om aftenen havde han svært ved at logre med halen. Det er langsomt blevet bedre, men den er ikke helt oppe.  Er den irriteret i endetarmen af saltvand, eller hvad??

mvh

Lotte Dinesen

Kære Lotte

Jeg er overbevist om at din hund godt kan tåle saltvand, og at det ikke er endetarmen den er irriteret i. Her på klinikken har vi mange " vandhunde" der er frygtelige glade for at bade i sommerperioden og det er ikke sjældent at de kommer og fortæller os om lignende problemer.

En hævelse i muskulaturen

Jeg er overbevist om, at der er tale om det der populært kaldes en "watertail". Når hunden svømmer bruger den halen som ror , og det er en situation der kræver en del af muskulaturen i selve halebasis. Denne kan blive lidt overanstrengt og det vil typisk resultere i en hævelse af muskulaturen med tryk på nerveskeder til følge.

Det vil ofte medføre at hunden har svært ved at løfte halen, og den kan tillige være øm når man berører den ved halens basis. Lammelsen og ømheden bør være væk efter ca 1-2 døgn, og i den periode hvor det står på bør man ikke udsætte hunde for svømning eller anden aktivitet der belaster halen unødigt.

Watertail opstår ikke kun ved svømning

Fænomenet har mange navne deriblandt "Cold tail" og "Swimmers tail" men det bør nok pointeres at det ikke kun er ved svømning at overanstrengelsen kan forekomme. Hvis men har en hund der er meget logrende og denne er sammen med sine bedste legekammarater en hel weekend , så har jeg også set at der har været "lav haleføring".

Hvis ikke halen er på plads efter 1-2 døgn, eller hunden er alment påvirket, bør man helt klart søge dyrlæge , da man da skal udelukke evt andre mere alvorlige skader på halen, såsom ledskred eller brud.

Når det er sagt er det vigtigt at vores hunde får lov at udfolde sig, også svømme, det er rigtig god motion, især når vandet ikke er isnende koldt!.

Mvh

Lars Ingemann

Dyrlæge

Del denne historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.