Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere


Udlandsrejse

Udlandsrejse

Det er blevet lettere at rejse med Hund og kat i Norden

I de seneste mange år har vi på klinikken oplevet at flere dyreejere har afstået fra at tage deres hunde og katte med når ferieturen gik til Sverige eller Norge. Årsagen var omstændige regler til disse lande, idet man skulle være ude i god tid (ca 5 mdr inden afrejse) for at vaccinationer, blodprøver og papirer m.m. var i orden. Mange valgte at få dyrene passet hos familie eller i pension, og andre valgte simpelthen et andet rejsemål, typisk syd for grænsen, idet de ikke kunne nå at få deres hund "klar" til rejsen. Ærgerligt for hund og ejer!

Det er nu historie! Sverige har i mange år fået dispensation fra EU- reglerne men er pr. 1 jan 2012 underlagt de samme regler som resten af Europa. Når man nu rejser til Sverige skal hunde være korrekt ID-mærket, rabies vaccineret ( vaccination mindst 3 uger gammel), samt have et kæledyrspas. Hvis man vil rejse til Bornholm via Sverige er de gamle transitregler bortfaldet, og man er underkastet de ovennævnte regler for rejse til Sverige.

Norge er formentlig blevet inspireret af Sverige og har tillige lempet på deres regler. Her skal man tillige være ID-mærket, rabiesvaccineret og have et kæledyrspas, men derudover fastholder de kravet om en attesteret ormekur 1-10 dage inden afrejse, og hunden skal efter ankomst til Norge have en attesteret ormekur igen senest 7 dage efter ankomst.

Hvis rejsen går "sydover"  har de fleste lande de sidste mange år haft de samme regler, nemlig ID-mærkning, rabiesvaccination og kæledyrspas. Storbritannien og Nordirland har dog desuden krav om Ormekur 1- 5 dage inden indrejse.

Alle disse regler er selvfølgelig indført for at beskytte de enkelte landes dyr mod "tilrejsende sygdomme" og der gælder følgelig regler for de dyr der kommer rejsende til Danmark på ferieophold.

Hvis man skal af sted med sine dyr til fjernere lande anbefaler vi altid at man er ude i god tid da reglerne kan være omfattende hvis man skal til den anden side af jordkloden, og er man i tvivl, da kontakt altid Dyrlægen og evt. ambassaden for det pågældende land, så er man på den sikre side!

God tur,

Dyrlæge Lars Ingemann Olsen
Højbjerg Dyreklinik

Del denne historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.