Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere


Egen Indgang

Egen Indgang

Egen indgang med lås!

Sommeren er tiden hvor udendørskatte lever livet. De fleste dage i vintermånederne kan mange katteejere nikke genkendende til at deres katte lever et mere stille "indeliv", men når så foråret nærmer sig kommer der liv i kludene, og solstrålerne skal helst nydes udendørs. Det er almindelig kendt at katte har territorial adfærd, og de fleste tror at territoriet udgør en vis radius omkring bopælen, men det er ikke helt rigtigt. Katten deler sit område op i zoner  som den typisk bruger til forskellige aktiviteter såsom jagt, afslapning og toiletbesøg.

Balladen mellem katte opstår så når der kommer en kat udefra og vil jage samme sted eller besørge i samme område, så er det at temperamentet kommer i kog og i værste fald ender en eller begge parterne på dyreklinikken med bidsår og lignende. Heldigvis klarer de ofte konfrontationen uden skader, men der bliver talt med store bogstaver i "kattealfabetet".

Hvis man desuden har en kat der ikke er neutraliseret så er risikoen for at komme til skade større da man dermed kaster sig ud i de kampe omkring kønnene der også har sit højdepunkt i forår og sommermåneder. De vilde katte deltager gerne i disse " konkurrencer" og man ved at i visse områder af landet er op til 10 % af disse smittet med Katte-AIDS så det gælder altså om at undgå bidsår!.

Har man en udekat så har de fleste også investeret i en eller anden form for kattelem så man ikke skal stå ved døren hele tiden og lege butler for "Garfield". Det kan dog også medføre at man kan komme til at brødføde mere end sin egen kat idet man får besøg ( typisk om natten ) af fremmede katte. Hvad værre er at ens egne kat kan blive voldsom stresset af dette hvilket kan føre til vægttab og uønsket adfærd ( ex. urinmarkering inde). Kattelemmen med magnetstyret åbning hvor katten fik magnet i halsbåndet var et godt forsøg på løsning af problemet men ikke optimalt, idet kattene ofte tabte magneterne eller hang fast i halsbåndene!

Løsning er dog kommet idet den Chip-styrede kattelem er opfundet, og den er forståelig nok blevet utrolig populær. Katten får skudt en ID-chip ind under huden ( den mærker det ikke!!) og så programmeres kattelemmen til en ( eller flere) katte, hvor det så kun er dem der kan aktivere kattelemmen. Det virker, og løsningen giver huskatten OG EJEREN en god nattesøvn, næsten med garanti!

Med venlig hilsen

Lars Ingemann Olsen

Del denne historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.