Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere


Loppeallergi hos kat

Loppeallergi hos kat

Kære dyrlægebrevkasse.

Min kat er begyndt at tabe pelsen bagest på ryggen. Det er kommet gradvist i løbet af et par uger. Hun kommer godt nok ud, men jeg har ikke fundet lopper på hende. Hun klør sig ikke og virker ellers frisk. Hvad kan det være? Skal jeg få hende tjekket ved dyrlægen?

Med venlig hilsen

Peter Sørensen

Kære Peter.

Jeg synes, du skal tage kontakt til din dyrlæge og få undersøgt katten, for det lyder som om hun har brug for hjælp.

Jeg tør ikke sige præcist, hvad det handler om på din beskrivelse, det kræver en nærmere undersøgelse, men det kunne være loppeallergi.

En kat med loppeallergi vil reagere i huden efter ganske få loppebid. Huden bliver irriteret og kløende og der kan opstår ganske små eksem lignende sår i huden på ryggen af katten. Forandringerne er ofte værst bagest på ryggen foran haleroden.

Som ejer opdager man ikke altid at katten klør sig. Katte kan være meget private med den slags, de gemmer sig for at klø eller slikke sig. En kat med kløende hud vil ikke altid klø sig mere med benene, ofte vil det i stedet resultere i en hyppigere og kraftigere slikke adfærd. Vi ser derfor tit katte med allergiske problemer, der i områder har slikket pelsen helt af.

Katte er meget dygtige til at fange lopperne i pelsen, de vil typisk fange op til 80 % af de lopper der springer på dem, det er derfor ikke altid nemt for ejeren at finde lopper på katten. Med en loppekam kan man være heldig at fange en loppe eller finde afføring fra lopperne, der ses i pelsen som nogle små mørke gryn.

Hvis jeg konstaterer, at en kat har fået loppeallergi, behandler jeg den med kløedæmpende medicin for at dæmpe kløen. Der ud over får jeg en snak med ejeren om beskyttelse mod lopper, der er meget væsentlig i behandlingen. En kat med loppeallergi skal være konstant beskyttet mod lopper, helst med et middel, der slår de voksne lopper ihjel. Og husk hvis din kat har lopper skal den også behandles mod bændelorm da loppen er mellemvært for disse, og katten smittes idet den netop æder lopperne.

Med venlig hilsen

Dyrlæge Jens Christian Kudahl

Del denne historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.