Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereLaserbehandling

Laserbehandling

På Højbjerg dyreklinik er vi glade for at kunne tilbyde laserbehandling med det nyeste apparatur på markedet. Vi vil ofte tilbyde laserbehandling til dyr som supplement til anden behandling eller i forbindelse med operationer. Læs mere herunder hvad laserbehandling kan gøre for dit dyr.

Hvad er laserbehandling til dyr?

Laserbehandling til dyr er en koncentreret behandling med avanceret lys i forskellige bølgelængder.  Behandlingen har været kendt fra humansiden i flere år, og det store gennembrud for dyrene kom da man introducerede den nye generation af lasere der er meget mere effektive og potente, hvilket nedsætter behandlingstiden betydeligt, og det er en kæmpe fordel når man taler behandling af dyr.

Hvordan virker det?

Ved at behandle med i alt 4 forskellige bølgelængder påvirker man vævet i forskellige dybder og med forskellig effekt. Sammenfattende kan man sige at laserbehandlingen øger blodgennemstrømningen i området , sørger for en bedre transport af ilt fra blodlegemerne ud i cellerne, samt øger hastigheden hvormed cellerne kan udnytte den tilgængelige ilt. Dette medfører hurtigere heling og er med til at dæmpe smertepåvirkningen fra området.

Gør det ondt på dyret at får laserbehandling?

Det gør ikke ondt på dyret at få laserbehandling. Dit kæledyr kan typisk mærke en varme i området under behandlingen, og enkelte  patienter vil mærke en "mudren" i området i døgnet efter, men det er typisk mest efter den første behandling. Andre mærker en momentant lindring, hvilket kan resultere i at ex. en ellers halt hund går ubesværet lige efter behandling.

Hvornår kan laserbehandling bruges?

Vi bruger laser i et flertal tilfælde hvor man ønsker en hurtigere heling, samt smertelindring af både akutte samt kroniske skader.

Nedenunder er listet eksempler på tilfælde hvor vi typisk vil anbefale laserbehandling:

  • Akutte led / muskelskader
  • Kroniske ledlidelser ( ex. slidgigt i hofter!)
  • Langsomt helende sår
  • Kroniske ørelidelser
  • Mundbetændelse
  • Blodansamlinger
  • Bihulebetændelse
  • Postoperativ sårbehandling
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.