Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere

Narkose

Kun sikre og gode bedøvelser
Mange mere eller mindre rutinemæssige indgreb forudsætter at kæledyret er bedøvet.Vi foretager dagligt et stort antal operationer under bedøvelse, og sætter en ære i at udføre den sikreste og bedste individuelle bedøvelse der findes.

Undersøgelser inden bedøvelsen
I samråd med familien udføres en blodundersøgelse inden bedøvelsen, hvor bl.a. lever og nyreværdier checkes, dels som led i et sundhedscheck, men også så der kan tages højde for evt. nedsat organfunktion under bedøvelsen.
Patientens vægt, hjerte og lungefunktion undersøges inden der gives en let beroligende og smertestillende sprøjte, der resulterer i en tryg og afslappet patient. Når patienten er helt afslappet anlægges en permanet tilgang til blodbanen, så er det nemt at give bedøvelse og væskebehandling.

Bedøvelsesmiddel og tilkobling til gassystem
Bedøvelsen indledes så med injektion af bedøvelsesmiddel direkte i blodbanen (det samme middel som bruges på børneafdelinger), hvorefter patienten kobles direkte på et gassystem helt lig med det der findes på hospitalerne i Danmark.

Under konstant overvågning
Der kobles derefter en blodtryksmåler på patienten. Den fortæller om patientens blodtryk samt puls. Apparatet har indbygget alarm der er meget sensitiv overfor afvigelser i blodtryk og puls, og ændringer i patientens tilstand kan hurtigt korrigeres. Patienten ligger på varmetæppe under hele bedøvelsen, og er konstant under overvågning af dyrlægen og den assisterende sygeplejerske.

Blid opvågning
Ovenstående bedøvelse giver en hurtig og blid opvågning, der altid suppleres med smertestillende. Patienten forlader først operationsafdelingen, når det kan foregå ved egen hjælp, og så går turen tilbage til pladsen med tæpper og ro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.