Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mere

Et anderledes liv

Katte-AIDS
Lutzio har gennem årene fået mange skrammer efter sammenstød med de andre katte i området, og har ofte fået kraftige infektioner og bylder. Så da Lutzio kom ind til os igen med infektion i hovedet, mente vi det var på sin plads at han blev undersøgt for bl.a "katte-AIDS" (FIV). Katte-AIDS er en virus der typisk overføres via bidskader. Man ved at næsten 10 % af vildkattene er inficeret med dette virus.

Et liv uden "gadekampe"
Lutzio var desværre positiv, men vi fik hurtigt slået hans infektion ned. Det stod nu klart at Lultzio løb en stor risiko for at pådrage sig flere infektioner, hvis han kom i flere katteslagsmål med de lokale., Derudover var han nu selv en potentiel smittebærer af virus. Lutzio skal derfor til at leve et nyt liv som hjemmekat, og det er selvfølgelig spændende, hvad han siger til forandringen. Det positive er, at han formentlig vil være mindre plaget af bidskader fra "gadekampene".

Ingen smittefare for andre kæledyr og for mennesker
FIV smitter ikke ved almindelig omgang mellem katte, kun ved dybe bid, og det smitter ikke til andre kæledyr eller mennesker!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.