Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereAlene hjemme

Alene hjemme

Alene hjemme tilvænning.

Når man får en hvalp i huset er det vigtigt hurtigt at begynde på tilvænning til at den skal være alene. Der er stor forskel på fra hund til hund om det er noget der kan blive til et problem. Vi skal huske på at en hund er et flokdyr og har levet med minimum sin mor omkring sig + mange søskende, pludselig bliver den efterladt alene og det er ikke alle der tackler det lige nemt.

Efter et par dage kan du sagtens begynde med at lukke døren efter dig når du går ind i et rum eller ud med skraldeposen. Noget der ikke tager mange minutter. Begynd med øvelsen når hvalpen er lidt træt. Giv den en godbid som den kan aktivere sig med, mens du går. På den måde vil det blive en positiv oplevelse. Hvis du kan høre at den piver, går du ikke ind til den førend der har været lidt ro i et min. tid. Gør det mange gange om dagen og øg langsomt tiden. Hvor hurtigt du kan gå frem afhænger meget af hvalpen. Husk altid på, at begynder den at pive/ødelægge/tisse så er du måske gået for langt, gå så tilbage til succes-niveauet, og start igen.

Inden din hvalp/hund skal være alene, er det altid en god ide at AKTIVERE den, med øvelser hvor den bruger næsen og hovedet. På den måde bliver den naturlig træt og kan derfor også bedre finde ro når den er alene.

Gør det aldrig til et stort nummer det at du går. Bare giv den sin godbid/tyggeben og gå. Når du kommer tilbage, skal du heller ikke lave en stor velkomstscene, som bare giver hunden det indtryk at det er forfærdelig at blive efterladt alene. Lad radio /tv være tændt når du går. Hvis du vil have det slukket skal du gøre det noget tid inden du går hjemmefra, og aldrig på bestemte tidspunkter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.