Vi tilbyder online booking

Vi tilbyder online booking - Se mereAlene hjemme

Alene hjemme

Kære brevkasse.

Jeg har et problem med min hund der er 8 mdr gammel. Min nabo klager over at den hyler når jeg ikke er hjemme. Nogle gange er jeg et smut hjemme men det hjælper åbenbart ikke. Hvordan får jeg den til at holde op?.


Hilsen den frustrerede.

Hunden er et flokdyr dvs den trives bedst når hele flokken alias familien er samlet. Er hunden ikke blevet vænnet til at være alene fra hvalp af, kan det giver store problemer senere hen. Det er forskelligt hvordan
hunden viser sig angst. Nogle hyler/gør, andre bider itu eller er urenlige. Dem der hyler er svære at opdage uden en sød nabo beretter om det, så se det som noget positivt at din nabo er kommet til dig!.

Nedenfor har jeg beskrevet nogle tiltag som du kan iværksætte når hunden skal være alene hjemme. Andre med hvalpe/unghunde kan også bruge disse små øvelser forebyggende: 

  •  Lad være at lade din hund følge dig overalt. Gå ofte ind i et rum og luk døren efter dig. Gør dette kortvarigt i begyndelsen og øg derefter tidsrummet.
  • Lad være at give hunden kontakt hver gang den beder om det, ignorer den af og til.
  • Hvis hunden reagerer på at du tager jakke eller sko på, griber nøglerne, tager tasken, så øv meget med dette når du er hjemme. Gå rundt med jakke og sko på, rør ofte nøglerne, pak tasken osv. Til sidst gider din hund ikke at reagere længere, for du er der jo alligevel!.
  • Åben og luk ofte hoveddøren uden at du går ud
  • Når du går skal tingene være som når i er hjemme: Er tv'et tændt, så lad det være tændt, eller sluk det længe før du overhovedet går. Det samme gælder radioen, lyset og evt. døre.
  • Der hvor hunden skal opholde sig når den er alene, skal være et hyggeligt sted. Det skal være et sted i selv vil sidde og hygge jer. Forstået på den måde, at når i er hjemme er hunden måske overalt, og når den så er alene, så skal den være et sted familien aldrig opholder sig. Lav om på det!
  • Hav ikke kontakt til hunden 15-20 min inden du går. Og inden da laver i nogle øvelser hvor hunden
    bruger næsen og løser opgaver. Det gør den rolig og træt. 

At have en hund der ikke kan være alene kræver en stor indsats fra din side, og løber du sur i det, bør du opsøge hjælp og støtte fra en adfærdsbehandler.


Med venlig hilsen,

Lenette Bendtsen
Veterinærsygeplejerske; Hundeadfærdskonsulent.

Del denne historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev Nyheder fra Højbjerg Dyreklinik

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.